Додаткові правила ідентифікації заявників у ЦСК «Україна»

Шановні користувачі! З початком війни в Україні ми усі стали свідками справжньої мужності, відваги та геройства багатьох українців. Та, на жаль, останнім часом активізувалися і шахраї. Зокрема, почастішали випадки шахрайства під час оформлення сертифікатів КЕП, серед яких надання підроблених документів під час процедури реєстрації. 

Тому ми в ЦСК “Україна” прийняли рішення — ввести додаткові заходи ідентифікації задля додаткового захисту наших клієнтів. Так, новий порядок додаткової ідентифікації клієнтів набуває чинності вже з 3 серпня 2022 року.

Тепер для додаткової перевірки даних клієнта адміністратори реєстрації зобов’язані використовувати електронні документи у додатку “Дія”.

Порядок перевірки наступний: за допомогою мобільного застосунку “Дія” на власному пристрої адміністратор реєстрації сканує штрих-код або QR-код документа, що посвідчує особу, який є в додатку “Дія” на пристрої клієнта. У разі відсутності у “Дія” документа, що засвідчує особу: ID-картки чи закордонного паспорта, дозволяється на час воєнного стану використовувати “єДокумент”, що теж є у додатку “Дія” і містить дані, отримані за допомогою технології Bank ID.

У випадку відсутності застосунку “Дія” у клієнта або неможливості його використання, адміністратор може провести порівняння з вже наявними в архіві надавача документами, з використанням фотофіксації. Для цього потрібно зробити фото клієнта з його паспортом або іншим документом, що засвідчує особу та окремо сфотографувати чи відсканувати документи, які потім співробітник архіву порівняє з документами зі справи клієнта. Тільки потім приймається рішення про можливість чи неможливість формування сертифікатів. 

Важливо! Додаткова перевірка стосується не всіх клієнтів ЦСК “Україна”, а тільки тих, хто підлягає під конкретні умови. Зокрема, такими є керівники юридичних осіб у випадку одночасного виконання наступних умов:

​Клієнт має попередні сертифікати і отримує сертифікат на керівника підприємства з тими ж реквізитами (прізвище, ім’я, РНОКПП).

Попередній сертифікат керівника підприємства скасований чи заблокований, термін дії його закінчився, або клієнт звертається з одночасним проханням заблокувати (скасувати) попередній чинний сертифікат.

Сподіваємось на ваше розуміння у зв'язку із запровадженням додаткових умов ідентифікації заявників. Впевнені, що тільки разом ми вбережемо нас з вами від будь-яких шахрайських дій. 

Перемога обов’язково буде за нами на всіх фронтах!