CloudKey — сучасна технологія “хмарного” зберігання електронних ключів

Цифровізація — проривне рішення, особливо зараз, коли більшість українців мусили залишити своє житло, щоб переїхати в інший регіон або навіть країну. Компанії шукають варіанти економити час своїх користувачів, продовжувати працювати та підвищувати безпеку та автономність свого бізнесу.

Як і раніше ми пропонуємо бізнесу «хмарний» захищений носій CloudKey для зберігання електронного підпису та спрощення процесу підписання електронних документів.

«Хмарний» кваліфікований електронний підпис («хмарний» КЕП) — це юридично значущий електронний підпис, реалізований за допомогою технології, яка всі обчислювальні операції з використанням ЕП переносить на зовнішній сервіс («хмара»), на стороні користувача залишається лише необхідність підтвердити свою особистість та здійснення операції зручним способом (наприклад, через мобільний додаток). 

Саме у такий спосіб працює CloudKey — захищений носій, що зберігає кваліфікований електронний підпис у “хмарі” та створений українською компанією Linkos Group, що вже понад 20 років розробляє програми, які спрощують ведення бізнесу та подання звітності.

CloudKey — це зручна та сучасна альтернатива токенам, яка значно полегшує роботу із КЕП. І щоб не витрачати кошти на покупку токенів та їх зберігання, можна скористатися більш зручним рішенням — зберігати свій КЕП у хмарному сховищі.

Чому CloudKey є найбільш зручним варіантом для бізнесу та про його переваги ми вже розповідали раніше.

З CloudKey підвищується продуктивність, адже апаратні ресурси рішення забезпечують високу швидкість обчислення електронного підпису. Що дозволяє фактично миттєво погоджувати електронні документи за наявності інтернету та смартфона.

Системи прийняття рішень колегіальних органів, документообіг, дистанційне банківське обслуговування, управління компанією, електронні торги — ці та інші сервіси вимагають все меншого часу реакції та більшої мобільності. І тоді, коли час — це справді гроші й дуже великі, не хочеться втрачати ні хвилини на пошук токена та найближчого ПК. До того ж «традиційні» засоби для зберігання ЕП, такі як криптопровайдери та токени, не мають змоги працювати на мобільних пристроях.

Зараз вже нікого не здивувати тенденцією переходу у «смартфон», відмовою від традиційних пристроїв для аутентифікації користувачів та формування електронного підпису. Багато користувачів звично працюють з планшетів та смартфонів, до яких просто так неможливо під’єднати токени та смарткарти. А «хмарні» технології вирішують це завдання, адже для роботи з CloudKey достатньо мати смартфон та інтернет-з'єднання.

З CloudKey користувач більше не має обмежень у пристроях, з яких можна погоджувати електронні документи та у доступі до свого КЕП, адже ключ надійно зберігається у хмарному сховищі та доступний 24 години на добу та 7 днів на тиждень.

Дізнатися детально про вартість CloudKey можна тут. Щоб отримати хмарний захищений носій вже сьогодні, скористайтеся програмою СОТА або M.E.Doc (для цього вам потрібно мати чинний ЕП).